Gebruik je de schuifbare winkelwagen Advance Side Cart van ThemeHunk in je winkel? SaveTo Wishlist voegt twee knoppen toe aan elk item in de zijwinkelwagenlade, zodat klanten een product kunnen opslaan voor later of het uit de winkelwagen kunnen verplaatsen naar hun verlanglijst zonder de pagina te verlaten. Deze handleiding laat je zien hoe het werkt en hoe je het in- of uitschakelt.
Voordat u begint
- SaveTo Wishlist Lite versie 1.1.7 of hoger.
- ThemeHunk’s Advance Side Cart-plugin geïnstalleerd en actief. Op WordPress.org staat het vermeld als Advance Side Cart, Ajax Cart & Floating Cart for WooCommerce. In je Plugins-lijst staat het als All In One Advance Cart.
Er is geen installatie nodig. De knoppen worden automatisch weergegeven in de zijwinkelwagenlade. Ze zijn standaard ingeschakeld.
Hoe het werkt
Wanneer beide plugins actief zijn, voegt SaveTo Wishlist twee knoppen toe aan elk regelitem in de Advance Side Cart-lade:
Opslaan naar verlanglijst (of je eigen knoptekst) voegt het product toe aan de verlanglijst en laat het in de winkelwagen. Het gebruikt je Knoptekst verlanglijst en de stijlen die je hebt ingesteld voor de knop op de productpagina.
Verplaatsen naar verlanglijst voegt het product toe aan de verlanglijst en verwijdert vervolgens dat item uit de winkelwagen. De lade, het aantal items en de totalen worden direct bijgewerkt. Het item wordt pas uit de winkelwagen verwijderd nadat het veilig op de verlanglijst staat. Als het opslaan mislukt, blijft het item in de winkelwagen.
De knop Verplaatsen naar verlanglijst gebruikt niet je SaveTo Wishlist-knopstijlen. Het wordt weergegeven als een platte knop in de standaardstijl van je thema.

Als een winkelwagenitem een variatie is, zoals een rood T-shirt in maat M, wordt de exacte variatie opgeslagen op de verlanglijst.
De knoppen verschijnen alleen in de Advance Side Cart-lade. Ze worden niet weergegeven in de standaard WooCommerce mini-winkelwagen-widget of in de eigen mini-winkelwagen van je thema.
Ingelogde klanten en gasten
Voor ingelogde klanten voegt Verplaatsen naar verlanglijst het product toe aan hun standaard verlanglijst. Als het product al op die verlanglijst staat, wordt het niet nogmaals toegevoegd en wordt het item nog steeds uit de winkelwagen verwijderd.
Gasten kunnen ook beide knoppen gebruiken, zolang gastenverlanglijsten zijn ingeschakeld. Hun opgeslagen items worden in hun browser bewaard, net als wanneer ze de verlanglijstknop ergens anders in je winkel gebruiken.
Als je Gastverlanglijst uitschakelen hebt ingesteld op Ja onder SaveTo Wishlist > Instellingen > Gastenopties, zien gasten de knoppen niet in de lade. Ingelogde klanten wel. Zie Hoe gastenverlanglijstopties te configureren in SaveTo Wishlist voor meer informatie.
De knoppen in- of uitschakelen
De knoppen worden standaard weergegeven in de zijwinkelwagenlade. Om dit te wijzigen:
- Ga naar SaveTo Wishlist > Instellingen en open het tabblad Knoplocatie & Stijlen.
- In de sectie Knopinstellingen, zoek naar Weergeven in ThemeHunk Advance Side Cart. Het is de laatste instelling in die sectie.
- Schakel de schakelaar in (Ja) om de knoppen weer te geven, of uit (Nee) om ze te verbergen.
- Klik op Wijzigingen opslaan.

Deze ene instelling regelt beide knoppen. Je ziet hem alleen terwijl de Advance Side Cart-plugin actief is.
Probleemoplossing
De instelling Weergeven in ThemeHunk Advance Side Cart ontbreekt
Activeer de Advance Side Cart-plugin, laad vervolgens het tabblad Knop Plaatsing & Stijlen opnieuw. Controleer ook of SaveTo Wishlist Lite versie 1.1.7 of hoger is. De instelling verschijnt alleen in Knopinstellingen terwijl de ThemeHunk-plugin actief is.
De knoppen worden niet weergegeven in de zij-winkelwagenlade
- Controleer of Weergeven in ThemeHunk Advance Side Cart is ingesteld op Ja, en dat je op Wijzigingen opslaan hebt geklikt nadat je deze hebt gewijzigd.
- Als alleen gasten de knoppen niet kunnen zien, controleer dan Gast-verlanglijst uitschakelen onder SaveTo Wishlist > Instellingen > Gastenopties. Wanneer dit is ingesteld op Ja, worden de knoppen verborgen voor gasten.
- Open de winkelwagen vanuit de Advance Side Cart-lade. De knoppen worden niet weergegeven in de standaard WooCommerce mini-winkelwagen-widget of in de mini-winkelwagen van je thema.
Verplaatsen naar verlanglijst laat het item in de winkelwagen achter
Klik nogmaals op Verplaatsen naar verlanglijst. Het item verlaat de winkelwagen pas nadat het is opgeslagen in het verlanglijst, dus als het opslaan niet lukt, blijft het item expres in de winkelwagen. Controleer voor gasten of gastenverlanglijsten zijn ingeschakeld en of de browser toestaat dat sites gegevens opslaan.
Veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen Opslaan op verlanglijst en Verplaatsen naar verlanglijst?
Opslaan houdt het item in de winkelwagen. Verplaatsen slaat het op en haalt het uit de winkelwagen, wat handig is wanneer een klant iets later wil kopen, maar niet nu meteen.
Kan ik het label Verplaatsen naar verlanglijst wijzigen?
Niet vanuit de instellingen. De knop Opslaan gebruikt je Verlanglijst Knop Label, maar het label Verplaatsen naar verlanglijst is vast.
Kunnen klanten ook individuele items opslaan vanaf de reguliere winkelwagenpagina?
Ja, voor ingelogde klanten. Schakel Selectie winkelwagenitems in onder SaveTo Wishlist > Instellingen > Algemeen. Winkelwagenproducten toevoegen aan verlanglijst moet ook zijn ingesteld op Ja. Zie Hoe individuele winkelwagenitems opslaan op een verlanglijst voor meer informatie.
Hulp nodig?
Als u een vraag heeft of tegen problemen aanloopt, staan we klaar om u te helpen.
- Premium gebruikers: Open een supportticket
- Gratis gebruikers: Bezoek ons communityforum
